FAQ CineMec/Pathé

 

Is CineMec onderdeel van Pathe?

De CineMec bioscopen maken sinds september 2014 al onderdeel uit van Pathé. CineMec behoudt echter wel haar eigen merknaam.
Voortaan voert CineMec dezelfde tarieven als Pathé. De ticket aankooppagina van CineMec is aangepast, waardoor je gemakkelijker tickets kunt bestellen.


Wat zijn de nieuwe tarieven?

Klik hier voor de nieuwe tarieven.


Extra online betaalmogelijkheden

Als je online tickets wilt bestellen voor een film of event bij CineMec, word je automatisch gelinkt naar de website van Pathé. Je krijgt daar de keuze uit verschillende betalingsmogelijkheden.
Betaal je CineMec film of event met:


 Kan ik CineMec tickets kopen via de Pathé App?

Ja, download de Pathé App om de tijden bij CineMec te raadplegen en snel en eenvoudig tickets te kopen voor films en events. Klik hier om de app te downloaden. Let op: je kunt geen vouchers of bonnen verzilveren via de app.


Wat zijn de kortingsmogelijkheden?

Door het samengaan van CineMec en Pathé profiteer je als bezoeker van meer kortingsmogelijkheden. Voortaan kunnen alle Pathé Vouchers, Giftcards en Pathé Unlimited passen verzilverd worden bij CineMec.
Klik hier voor alle kortingsmogelijkheden.


 Wat gebeurt er met de MyCineMec-pas?

Bezoekers met een MyCineMec-pas kunnen deze pas gebruiken tot één jaar na aankoop. Deze pas is alleen te verzilveren bij CineMec bioscopen en niet bij Pathé.
Hieronder vind je de nieuwe voorwaarden:

  • De pas is persoonsgebonden;
  • Met de MyCineMecpas krijg je € 3,- korting op het reguliere tarief van € 10,50 (exclusief toeslagen);
  • De MyCineMecpas is niet geldig op zaterdagavond na 18.00 uur, zondagochtend vóór 12.00 uur en op erkende feestdagen;
  • De MyCineMecpas is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties of bij speciale voorstellingen tenzij anders vermeld;
  • Met de MyCineMecpas krijg je 20% korting op de Event ticketprijs;
  • Bij verlies van de pas, kun je op vertoon van je aankoopbewijs een nieuwe pas aanvragen.

 Kan ik de CineMec Uitbon en CineMec Cadeaubon nog inwisselen?

Ja, je kunt tot één jaar na aankoop de CineMec Uitbon of Cadeaubon inwisselen bij één van de CineMec bioscopen. Deze zijn niet geldig bij Pathé. Kijk hier voor de nieuwe CineMec/Pathé Cadeaubonnen en vouchers.


 Welke cadeaubonnen en vouchers zijn geldig bij Pathé en CineMec?

De CineMec Uitbon en de CineMec Cadeaubon zijn niet meer verkrijgbaar. Je kunt ze nog tot één jaar na aankoop inwisselen bij de CineMec theaters. Alle Pathé cadeaubonnen, Giftcards en Vouchers zijn ook geldig bij CineMec. Kijk hier voor het complete overzicht.


 Hoe betaal ik mijn parkeerkaart voor Ede?

CineMec verkoopt via de website geen uitrijkaarten meer. Een uitrijkaart voor onze parkeerplaatsen kan op meerdere plekken in de bioscoop betaald worden door de inrijkaart te (laten) scannen bij de parkeerautomaat, aan de balie, kassa en bar.


 Hoe kom ik aan mijn uitrijkaart voor Nijmegen?

Vanaf heden parkeren filmbezoekers gratis op het parkeerterrein van CineMec Nijmegen! CineMec heeft een ruim parkeerterrein met een paar honderd parkeerplaatsen. Bij grote drukte kan het voorkomen dat bezoekers moeten uitwijken naar de nabijgelegen parkeerplaats P+R (Transferium). Dit parkeerterrein is van de gemeente en parkeren kost daar € 3,50. Deze parkeerkosten worden niet meer gecompenseerd met een consumptie. CineMec kan geen parkeerplek op het eigen terrein garanderen.

Uitrijkaart ontvangen
Met de QR code van je E-ticket kun je de inrijkaart bij de kassa of bar omruilen voor een gratis uitrijkaart voor de parkeerplaats van CineMec Nijmegen. De parkeerkaarten voor het Transferium worden niet meer vergoed.


 Hoe kom ik aan mijn uitrijkaart voor Utrecht?

Filmbezoekers parkeren gratis bij CineMec Utrecht. CineMec heeft voldoende parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gebouw. Alleen bij grote drukte kan het voorkomen dat het parkeerterrein vol is en we bezoekers vragen uit te wijken naar een nabijgelegen parkeerplaats.

Uitrijkaart ontvangen
Met de QR code van je E-ticket kun je de inrijkaart bij de kassa of bar omruilen voor een gratis uitrijkaart.


 Kan ik op stoelnummer reserveren?

Kies zelf je favoriete plek bij CineMec Ede, Utrecht en Nijmegen! CineMec Ede heeft voortaan ook stoelnummers in alle zalen, zodat je de plek kunt kiezen waar jij het liefst zit. Koop op tijd je tickets om zeker te zijn van je favoriete plaats!


 Hoe zit het met de verkoop en gebruik van 3D-brillen?

Voor 3D-films geldt een toeslag. CineMec vraagt deze toeslag om te kunnen investeren in speciale projectoren en de aankoop van 3D-brillen. Voor een 3D-film betaal je naast het filmticket € 1,50 extra. Voor een 3D-film inclusief een 3D-bril betaal je het filmticket + € 2,50 (en € 1,- voor de 3D-bril).
Deze 3D-toeslag geldt ook voor Pathé Unlimited abonnees, maar niet voor Pathé Unlimited Gold abonnees. Ben je vergeten om je 3D-bril mee te nemen? Dan kun je deze aan de kassa aanschaffen.
De 3D brillen zijn te gebruiken bij alle CineMec en Pathé bioscopen, behalve bij de IMAX en Premiumzalen.


 Mag ik zelf een 3D-bril meenemen?

Heb je al een 3D-bril van CineMec of Pathé?  Dan kun je deze meenemen naar een andere 3D-film in de bioscoop. Zo bespaar je € 1,- op de 3D-toeslag. Dit geldt ook voor een IMAX 3D-voorstelling bij Pathé. Let wel op: de IMAX 3D-bril en de ‘normale’ 3D-bril zijn niet hetzelfde en kunnen niet voor beide voorstellingen gebruikt worden.


 Welke 3D-brillen heeft CineMec?

CineMec gebruikt RealD 3D-brillen voor 3D-films. Je koopt eenmalig de RealD 3D-bril en kunt deze voor een volgend filmbezoek meenemen. Dat scheelt je € 1,- bij een volgende voorstelling (je betaalt € 1,50 als je al een bril hebt en € 2,50 toeslag wanneer je een bril moet aanschaffen).


 Is er een andere 3D-bril nodig bij Premiumfilms (CineMec Utrecht en Nijmegen)?

Ja, de CineMec Premiumzalen hebben een aparte 3D-bril. Het gebruik van deze speciale laser 3D-bril zit al verrekend in je Premium 3D-toeslag. Er zijn dus geen aparte kosten. Na afloop van de voorstelling lever je de bril bij de uitgang van de zaal weer in.
Pathé Unlimited abonnees maken gebruik van de bril na betaling van de 3D-toeslag. 
De Unlimited Gold abonnees maken gratis gebruik van deze bril.


 Welke 3D-brillen heeft Pathé?

De 3D-bril voor een IMAX 3D-film bij Pathé is anders dan de 3D-bril van CineMec. De speciale IMAX 3D-bril zorgt ervoor dat het rechterbeeld wordt opgevangen door het rechteroog en het linkerbeeld door het linkeroog. Dat geeft een extra bijzondere 3D-ervaring. De IMAX 3D-bril mag je na afloop van de voorstelling houden.
Pathé Unlimited Gold abonnees krijgen jaarlijks gratis een duurzame 3D-bril en een IMAX 3D-bril.